İzinsiz arayan numaralar Nasıl Şikayet Edilir; Türkiye Yasalarına rağmen, yüzlerce fazla şirketin izinsiz SMS gönderdiğini, izinsiz aramaya başladığını veya e-posta göndermeye devam ettiğini çoğu kişi görebiliyor. Ancak bu işin 75 bin liraya kadar cezası bulunmakta. Bakanlık, bu firmalardan şikayetçi olmak isteyen kişiler için internet üzerinden şikayet sistemi kurdu. Yüklü sistemde cep telefonunuza gelen yetkisiz SMS veya yetkisiz çağrılardan şikayet edebilirsiniz.
İhalelere Yönelik Şikayet Başvuruları EKAP Üzerinden Yapılabilecek.
İzinsiz SMS, arama veya E-Postayı nasıl şikayet Edilebilir?
Çok kolay! Ticari Elektronik Mesaj Şikayet Sistemi olan (tiss.gtb.gov.tr) girdiğinizde küçük bir ekran sizi beklemekte. Bu ekrana E-devlet hesabınız ile giriş yapıp şifrenizi veya TC Kimlik numaranızı, doğum yılınızı ve cep telefonu numaranızı girin .
Şikayet ekranında sol bölümdeki işlem menüsüne dikkatlice bakarsanız şunları görebilirsiniz,
- Kısa mesaj (SMS) şikayeti,
- Sesli arama şikayetinin kalibrasyonu,
E-posta şikayetini butonunu işaretleyebilirsiniz. SMS, arama veya yetkisiz e-posta seçenekleri gibi seçenekler arasından size gönderilen mesajın kategorisini seçersiniz, ve doğru bölümde, detaylar da bize geliyor.
- E-posta adresi
Ev adresinizi ve diğer bilgilerinizi doldurduktan sonrasında “Şikayete Konu Ticari Elektronik Mesajla İlgili Bilgiler” bölümüne gelin. Bu bölümde;
- Cep telefonu numaranızı
- GSM operatörünüzün adını
- Mesajın göndericisinin telefon numarası
- İletinin üstbilgi bilgileri
- Mesajın tarihi ve saati
Bu bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Hemen altta bulunan “Ticari elektronik mesaj benim rızam olmadan gönderilir” seçeneğini işaretleyin ve şikayetinizi gönderebilirsiniz.
Kesinlikle sizi arayan kişilere kişisel bilgilerinizi, banka kart bilgilerinizi vs. hiçbir bilginizi vermeyin. Çoğu firma mesaj gönderirken “Müşteri Temsilcisi Olsa Dahi Bu Kodu Paylaşmayın” demekte. Bu yüzden bilgilerinizi asla vermeyin.
Daha fazla içeriklere göz atmak için Bilmiyorum Deme sitemizi ziyaret edebilirsiniz.